quarta-feira, 18 de novembro de 2009

Judofeest in Den Helder

Judofeest in Den Helder
Redactie Helders Weekblad - 17 november 2009
Reageer op dit artikel
INGEZONDEN DEN HELDER – Op 21 en 22 november 2009 zal het 32e Open Internationale Helderse judo Kampioenschap in de sporthal “de Slenk”, aan de Sportlaan Den Helder gehouden worden.
Met meer dan 850 judoka’s, die sportief met elkaar de strijd aangaan, behoort dit toernooi tot één van de grootste en toonaangevende judo evenementen van Nederland.
Tot de deelnemende landen behoren onder anderen België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Georgië, Hongarije en Schotland. Voor Georgië zal de Europees kampioen tot de klasse -70 kg uitkomen en het Schotse team zal zich laten ondersteunen door de toptrainer Peter Gardiner. Ook de organiserende vereniging HABC Dun Hong is met een groot aantal judoka’s in de diverse gewichtsklassen van de partij. Waaronder onze eigen Tijs Dekker . Ook komen er een groot aantal judoka,s van het Noord-Hollands talenten team naar Den Helder. Zij hebben als team dit jaar een gouden plak gewonnen, en waren daarmee de beste van Nederland. In dit team zitten o.a Merel de Wit, Ditte Bruil, de broertjes Touw, Britthany van Gerhardt, Celine Langrenez en onze Helderse judoka Danielle Hagman. Getraind en gecoacht door Ben Rietdijk.
Op de zaterdag zullen de judoka’s t/m de klasse -12 jaar de matten betreden. De zondag zal geheel in het teken staan van de aspiranten, junioren en senioren. Al met al een weekend vol spektakel.
Zeker moet genoemd worden dat een toernooi van deze omvang niet zonder de hulp van vrijwilligers tot stand kan komen. Meer dan 78 Helderse vrijwilligers inclusief EHBO zetten zich belangeloos in om dit sportfestijn mogelijk te maken. De +/- 40 scheidsrechters afkomstig uit het gehele land verdienen tevens een waardige pluim.
Voor wat betreft de judosport kan gezegd worden dat Den Helder op de kaart staat.
FONTE: Helders Weekblad

Nenhum comentário: